Ugljanin i Davutoglu o odnosima dve zemlje

Izvor: Blic, 10.Jun.2014, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin i Davutoglu o odnosima dve zemlje

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Turske Ahmetom Davutogluom o značaju dobrih odnosa Srbije i Turske za Bošnjake Sandžaka i regionalnu saradnju na Balkanu.

U saopštenju SDA se navodi da je Davutoglu pohvalio konstruktivno delovanje bošnjačkih poslanika u Skupštini Srbije i ocenio ga kao veliki i znacajan doprinos evropskom putu Srbije.

"Naglašen je značaj unapređenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekonomske saradnje zemalja i upućen poziv za investiranje u Sandžak i druga nerazvijena područja, uključujući i nastavak finansiranja započetih projekata turske razvojne agencije TIKA", navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora je konstatovano da su studenti iz Sandžaka koji su završili ili se nalaze na školovanju u Turskoj vrlo uspešni.

Ugljanin je od Davutoglua zatražio da se svim budućim studentima, koji su školske 2014/15. aplicirali za nastavak školovanja na osnovnim i master studijama u Turskoj, dodele državne stipendije i omogući upis na željene fakultete i studijske programe.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Davatoglu razgovarao s Bošnjacima

Izvor: B92, 11.Jun.2014, 11:24

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu s predsednikom Stranke demokratske akcije Sulejmanom Ugljaninom i predsednikom BNV Esadom Džudževićem...Na sastanku je podržano razvijanje saradnje i dobrih odnosa Srbije i Turske, kao i uspostavljanje dobrih trilateralnih odnosa Srbije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.