Udruženje nestalih:  zvaničnici ignorišu žrtve na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje nestalih: zvaničnici ignorišu žrtve na Kosovu

BEOGRAD - Porodice kidnapovanih i ubijenih civila, vojnika i policajaca na Kosovu 1999. godine izrazile su danas nezadovoljstvo i ogorčenje zbog nezaiteresovanosti srpskih zvaničnika za žrtve na Kosovu.

U saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji 1999. godine navodi se da niko od srpskih zvaničnika nije prisustvovao obeležavanju Međunarodnog dana nestalih, 30. avgusta, koje je organizovalo to udruženje u Beogradu.

"I pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahteva i molbi da oni prisustvuju ovom skupu ili da prime delegaciju porodica kidnapovanih i ubijenih nikakav odgovor nije dobijen, a na protestu se niko od zvaničnika, od državnog do lokalnog nivoa, nije pojavio", navodi se u saopštenju.

"Da može drugačije podsetili su nas po ko zna koji put, nažalost, zvaničnici u Hrvatskoj i BiH, gde su predsednici tih država sa svojim brojnim saradnicima prisustvovali skupu kakav smo i mi u nedelju organizovali", piše u saopštenju.

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu upitalo je da li odnos srpskih državnika, ministara i političara prema srpskim žrtavama u poređenju sa zvanicnicima Hrvatske i BiH znači da su srpske žrtve manje vredne od ostalih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.