Udovički: Vlada u dijalogu sa manjinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2015, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Vlada u dijalogu sa manjinama

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički izrazila je danas zadovoljstvo što je, posle šest godina, ostvaren kontinuirani dijalog Vlade i nacionalnih saveta nacionalnih manjina na najvišem nivou.

Udovički, koja je zamenica predsednika Saveta za nacionalne manjine, otvorila je danas treću sednicu Saveta za nacionalne manjine, a teme su bile udžbenici na jezicima nacionalnih manjina, privatizacija medija i rad međuvladinih mešovitih tela.

"Svesni smo da postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << problemi koji se mogu rešavati brže", rekla je Udovički i predložila da se u narednim nedeljama održe zasebni radnih sastanaka, kako bi se ova posebna pitanja i rešila.

Kako je saopštio kabinet potpredsednice vlade, na sednici su učestvovali svi predstavnici nacionalnih saveta nacionalnih manjina, kao i nadležnih ministarstava,

Predstavnici nacionalnih saveta pohvalili su redovan dijalog koji imaju sa Vladom, ali i ukazali da bi bilo poželjno da resorna ministarstva budu ažurnija u odgovaranju na pitanja saveta.

Ministar pravde Nikola Selaković naglasio je da je Nacrt akcionog plana za unapređenje položaja nacionalnih manjina na javnim konsultacijama i pozvao nacionalne savete da iskoriste priliku da pruže sugestije i komentare na ovaj akt.

Selaković je, kako se navodi u saopštenju, najavio i naredni radni sastanak Radne grupe koja je radila na izradi ovog akta za sredinu ovog meseca kada će se sve sugestije dobijene tokom javnih konsultacija i razmotriti.

Pomoćnik ministra prosvete Milovan Šuvakov je rekao da već postoji informacioni sistem koji se razvija i koji će odgovoriti na pitanja predstavnika nacionalnih saveta.

Šuvakov je takođe naglasio da je pripremljen poziv za udžbenike na jezicima nacionalnih manjina kako bi se svi nedostajući udžbenici obezbedili i izrazio očekivanje da će u decembru krenuti realizacija.

Kada je u reč o privatizaciji medija, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković rekao je da je ostvaren izuzetno dobar rezultat i da je 36 medija prodato na aukciji, kao i da su obavljeni razgovori sa Radio-televizijom Srbija i Radio-Televizijom Vojvodina da se poboljša program na jezicima nacionalnih manjina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovički: Ostvaren je kontinuirani dijalog sa manjinama

Izvor: Blic, 03.Nov.2015

Potpredsednica Vlade Srbije Kori Udovički izrazila je danas zadovoljstvo što je, posle šest godina, ostvaren kontinuirani dijalog Vlade i nacionalnih saveta nacionalnih manjina na najvišem nivou...Udovički, koja je zamenica predsednika Saveta za nacionalne manjine, otvorila je danas treću sednicu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.