Ubrzanje evro integracija nakon odluke MSP

Izvor: S media, 23.Mar.2010, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzanje evro integracija nakon odluke MSP

Šef luksemburške diplomatije Žan Aselborn je danas izjavio u Luksemburgu da se nada da će Srbija, pošto Medjunarodni sud pravde u Hagu iznese mišljenje o nezavisnosti Kosova, doneti odluke koje će voditi stabilnosti Zapadnog Balkana.

Aselborn je to rekao posle razgovora sa ministrom inostranih poslova Srbije Vukom Jeremićem koji je naveo da smatra da će, pošto se sazna stav suda UN u Hagu, biti otvoren put za rešenje koje doprinosi ubrzanju ugradjivanju celog Zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Balkana u Evropsku uniju.

Jeremić je ukazao da je za to potreban konsenzus.

"Trebalo bi da svi zajedno nadjemo način da se dodje do kompromisnog rešenja za Kosovo", naglasio je Jeremić.

Taj kompromis bi, po njegovim rečima, morali da ostvare Evropska unija, Srbija i privremene institucije vlasti u Prištini.

Aselborn je izneo uverenje da će "Beograd imati osećaj da donese odluke u interesu Srbije i celog regiona".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.