Izvor: B92, 21.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ubistvo sudije u vezi s kritikama"

Podgorica -- Grupa sudija Vrhovnog suda Crne Gore ocenjuje da je ubistvo sudije u Baru povezano i s kritikama sudstva u Crnoj Gori.

"Ubistvo sudije Milorije Pejović u sudnici ne možemo posmatrati van uslova u kojima radimo i van konteksta višemesečnih orkestriranih napada na sudstvo, pa čak i državnih zvaničnika", navodi se u pisanoj izjavi koju je potpisalo 11 sudija Vrhovnog suda Crne Gore.

Ta grupa sudija posebno je nezadovoljna nedavnom ocenom predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića da u pravosuđu ima trulih dasaka i da ih treba povaditi. "Ako je tako, pozivamo autore takvih optužbi da trule daske označe imenom i prezimenom, a isti poziv upućujemo i onima koji tvrde da ima sudija koji primaju mito", navodi se u pismu.

Sudije navode da ih je ubistvo koleginice Milorije Pejović duboko potreslo i da je taj događaj nezampaćen u istoriji crnogorskog sudstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.