UŽIVO: Švedska - Srbija 0:1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2022, 08:03

UŽIVO: Švedska - Srbija 0:1

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u Stokholmu  protiv Švedske, u utakmici 3. kola Grupe 4 B Lige nacija. Trenutni rezultat 1:0 za Srbiju.

47. minut - Odmah preti Srbija. Sevnula je nova kontra Srbije preko levog boka i Alekse Terzića. Ima je dosta vremena da se namesti i centrira, ali je dobacio samo do protivničkog defanzivca.

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

45+3 GOOOL!!! Jović! Srbija vodi! Kada su svi mislili da će uskoro biti kraj prvog poluvremena, Jović! I to ponovo, drugi meč zaredom. Tadić je izveo korner na drugu stativu, Pavlović je bio najviši i spustio loptu za Jovića, a on je hladnokrvno iskoristio šansu i pored četiri protivnika oko sebe matirao Olsena!

45. minut - Švedska umalo do gola. Kajuste ostaje sam maltene na petercu i šalje savršenu loptu za Klesona, ali se on ne snalazi najbolje. Sa oko pet metara je šutirao tik pored desne stative Dmitrovića.

43. minut - Najbolja šansa za Srbiju!. Tadić je zavrnuo loptu ka golu, Milenković nije uspeo da je zakači glavom, a onda je prošla tik pored stative.

41. minut - Već prva izmena. Defanzivac Nilson se povredio i ne može da nastavi meč. Menja ga fudbaler Hamarbija Kurtulus.

39. minut - Oštri startovi. Nekoliko oštrih startova na obe strane, žute kartone su dobili do sada Gudelj i Đuričić u ekipi Srbije, a Svanberg kod domaćina.

35. minut - Uigrana akcija, gola nema. Ređaju se prilike "orlova". Centaršut na Jovića, koji glavom iza leđa spušta SMS-u, ali se on ne snalazi najbolje. Lepo uigrana akcija naših fudbalera, ali ništa od gola ponovo.

33. minut - Šansa za Jovića. Dobra akcija "orlova", Jović je šutirao u padu, ali je izblokiran. Novi korner za Srbiju.

30. minut - Dobra kontra Srbije. Odličan kontranapad Srbije, ali su Šveđani sustigli Filipa Đuričića u poslednjem trenutku.

29. minut - Gudelj "požuteo". Nije bilo namerno, ali je protivnika udario kopačkom u glavu. Zbog toga prva javna opomena na meču i slobodan udarac sa oko 25 metara od gola Dmitrovića.

22. minut - Dva dobra napada Srbije. Još jedan dobar centaršut Lazovića, ali Jović ostaje zamalo kratak u vazdušnom duelu. Oko 30 sekundi kasnije Tadić probija odbranu po sredini, dodaje do Đuričića, ali on biva izguran u duelu i ostaje bez lopte.

19. minut - Najbolja šansa na meču. Milenković se okliznuo, Svanberg je proigrao Kuasona, ali je ovaj loše zahvatio loptu pa nije bilo opasnosti za Dmitrovića.

14. minut - Nešto mirniji period. Uspeli su Šveđani da se odupru pritisku Srbije, pa sada imamo nešto sporiji ritam. I dalje značajno veći posed za naš nacionalni tim, preko 65 odsto. Ipak, i dalje nemamo šut u okvir gola.

9. minut - Odlična igra Srbije, Tadić diriguje. Kontra je krenula fenomenalnim dodavanjem Milinković-Savića, a onda je Srbija imala nekoliko šansi. Tadić je upošljavao Terzića i Lazovića, ali njihovi centaršutevi nisu pronalazili mete. I pored toga, dobra igra "orlova" u prvih deset minuta.

4. minuta -  Dobar napad Srbije. Ušao je Lazović po desnom boku u kazneni rivala, ali mu je zamalo pobegla lopta pri driblingu pa su Šveđani otklonili opasnost.

Počeo je meč.

Poznati sastavi:

Švedska: Olsen – Anderson, Nilson, Ekdal, Avgustinson – Kajuste, Olson, Svanberg – Elanga, Kuason, Klason.

Srbija: Dmitrović – Milenković, Veljković, Pavlović – Lazović, Gudelj, Milinković-Savić, Terzić – Tadić, Đuričić – Jović.

Srbija je u prva dva kola osvojila četiri boda, pošto je prvo izgubila od Norveške (1:0), a onda pobedila Sloveniju (4:1).

Švedska je bila podjednako uspešna posle pobede nad Slovencima (2:0) i poraza od Norvežana (2:1).

Ovo je prvi zvanični duel ove dve reprezentacije posle dva prijateljska. Srbija je 2009. godine bila bolja sa 2:0, a Švedska 2012. sa 2:1.

U ovom meču neće biti Aleksandra Mitrovića zbog dva žuta kartona u prve dve runde.

Selektor Dragan Stojković Piksi kaže da Švedska može da napravi probleme svakoj selekciji, pa i našoj.

U duel na stadionu Frends arena u stokholmskom predgrađu Solni, selekcije Srbije i Švedske ulaze sa po tri osvojena boda iz prve dve utakmice.

Norveška je na čelu Grupe 4 sa maksimalnih šest bodova, dok je Slovenija poslednja bez bodova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbi u Švedskoj

Izvor: B92, 09.Jun.2022

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20 časova i 45 minuta će u Stokholmu igrati protiv Švedske, u utakmici 3. kola Grupe 4 B Lige nacija...Selektor Dragan Stojković Piksi kaže da Švedska može da napravi probleme svakoj selekciji, pa i našoj....."O Švedskoj mislim sve najbolje. Reč je o ekipi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.