UST najoštrije osudilo kampanju protiv predsednika udruženja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2022, 21:35

UST najoštrije osudilo kampanju protiv predsednika udruženja

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) najoštrije je danas osudilo danas kampanju koju, kako navode iz UST, deo medija mesecima unazad vodi protiv predsednika UST Nenada Stefanovića.

UST u saopštenju navodi da pomenuti mediji tako zapravo reflektuju "očajanje" pojedinih nevladinih organizacija i strukovih udruženja zbog rezultata UST i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na čijem je čelu Stefanović, a koji, kako dodaju iz UST, pokazuju da su nove generacije sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i tužilaca spremne da preuzmu odgovornost za rad pravosuđa.

UST u saopštenju još navodi da je otvorenost u radu VJT-a, postignuti rezultati u suzbijanju kriminala i korupcije, kao i sve značajnija uloga u usaglašavanju postupanja osnovnih javnih tužilaštava u različitim oblastima, uz neprekidan i dosledan rad UST na promociji kvalitetnih zakonskih rešenja i unapređenju vladavine prava, učinilo Stefanovića ozbiljnim protivnikom onih koji žele da zadrže svoje pozicije i uticaj na pravosuđe.

Iza negativne kampanje protiv UST i njegovog predsednika, stoje, kako se dodaje u saopštenju, ''bivši član tog strukovnog udruženja, sada člana Državnog veća tužilaca, zatim razrešeni javni tužilac beogradskog osnovnog tužilaštva i 'ljubitelj tenisa', takođe član Državnog veća tužilaca, kao i novinar koji je poznat među kolegama kao neradnik, bez profesionalnog integriteta, autor svih tekstova protiv Stefanovića i laži u njima''.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.