Izvor: B92, 16.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USS objavio Informator o radu

Beograd -- Ustavni sud Srbije objavio, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, Informator o radu.

Informator sem podataka o radu, nadležnosti i organizaciji tog suda sadrži i podatke o platama zaposlenih. U Informatoru, koji je danas podeljen na sednici Ustavnog suda, navodi se da je neto plata predsednika Ustavnog suda 111.610 dinara, sudija 94.865, sekretara i viših savetnika oko 53.000, stručnih saradnika od 17.000 do 52.000, pripravnika 16.245, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a kurira 15.540 dinara.

Ustavnom sudu su na raspolaganju dva vozila, škoda super B i folksvagen pasat, i kompjuteri, štampači, skeneri, kopiri, faksovi, audio oprema u sali za sednice, mobilni telefoni i kancelarijski materijal.

Informator sadrži podatke značajne za sadržinu i način ostvarivanja prava zainteresovanih na pristup informacijama od javnog značaja, može se besplatno nabaviti u pisarnici Ustavnog suda Srbije, a biće dostupan i u elektronskom obliku na sajtu www.ustavni.sud.sr.gov.yu, koji trenutno nije u funkciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.