USAID pomaže podelu vlasti u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2009, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USAID pomaže podelu vlasti u Srbiji

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović i direktor Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Majkl Harvi potpisali su danas Memorandum o razumevanju i saradnji na Programu podele vlasti u Srbiji.

Potpisivanju Memoradnuma prisustvovao je i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu (SAD) Kameron Manter koji je ocenio da ovaj događaj predstavlja novu fazu u odnosima Srbije i SAD.

Manter je podsetio da je Ustavom Srbije iz 2006. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine predviđeno da je uloga parlamenta da predstavlja građane, donosi zakone, kontroliše Vladu, postavlja državne zvaničnike i donosi budžet.

Ovo su zadaci i mi ćemo pružiti konkretnu pomoć, rekao je Manter i istakao da će ova saradnja omogućiti da Skupština Srbije postane efikasno, debatno telo, da bude otvorena prema građanima.

"Omogućiće Srbiji da zauzme istaknuto mesto među evropskim demokratijama", rekao je on i dodao da je cilj "na kraju dana" da se vrati poverenje građana u parlament.

Slavica Đukić Dejanović podsetila je da je pre nekoliko meseci razgovarala sa američkim ambasadorom na koji način se može ojačati uloga parlamenta, a ovaj Memorandum sada znači korak napred u ostavarivanju tog cilja.

Prema njenim rečima, dve su garancije da će ovaj program podele vlasti biti ispunjen - javnost u radu i učešće eksperata "Ist-vest Menadžement" Instituta iz Njujorka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.