Izvor: B92, 11.Feb.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USAID pomaže građansko društvo

Beograd -- Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Institut za održive zajednice (ISC) pomažu 16 organizacija građanskog društva u Srbiji.

Sa tim organizacijama danas su potpisani ugovori o dodeli finansijskih sredstava. Sredstva u vrednosti od 636 000 dolara za realizaciju projekata namenjenih rešavanju problema građana Srbije dodeljena su organizacijama koje su pobedile na četvrtom javnom konkursu koji je krajem avgusta prošle godine raspisao ISC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Vi svi radite u lokalnim zajednicama i donosite promene svojim zajednicama i Srbiji", rekao je šef misije USAID-a u Srbiji Majk Harvi prilikom svečanog potpisivanja ugovora u Narodnoj banci Srbije.

Na ovom konkursu ISC je najveću pažnju posvetio projektima koji se bave odgovornošću i transparentnošću organa vlasti, unapređenju socijalno-ekonomskih prava građana i unapređenju zaštite životne sredine.

Sredstva su dodeljena Birou za društvena istraživanja, Centru za alternativno rešavanje sukoba, Fondu Centar za demokratiju, Udruženju građana Dokument i Centru za istraživanje etniciteta.

Među dobitnicima su i Udruženje osoba sa hendikepom FENIKS, Ekološko društvo HELIKS, Incest trauma centar, Pirgos, Srbija u pokretu, Društvo za razvoj kreativnosti, Sretenje, Ženski prostor, YUROM centar, Zlatiborski krug i Zrenjaninski edukativni centar.

Konkurs ISC-a je deo USAID-ovog programa "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" čiji je osnovni cilj, kako je saopšteno, unapređenje rada organizacija građanskog društva kako bi "imale konstruktivniju ulogu u izgradnji demokratske, prosperitetne Srbije na putu ka evropskim integracijama".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

636.000 dolara organizacijama građanskog društva

Izvor: EMportal, 11.Feb.2010

Agencija SAD za međunarodni razvoj i Institut za održive zajednice dodelili bespovratnu pomoć, 636.000 dolara, za 16 organizacija građanskog društva u Srbiji.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.