Izvor: B92, 22.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS ogorčen, ali ne i iznenađeni ponašanjem Popovića

Beograd -- Udruženje novinara Srbije u utorak je osudilo pretnje novinaru Gordani Suša, koje joj je uputio šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović. UNS je u saopštenju izrazio "ogorčenje i zaprepašćenje, ali ne i iznenađenje zbog ponašanja Popovića" koji je Gordanu Suša napao "najgrubljim psovkama, neukusnim, neodmerenim i uvredljivim rečnikom koje su sadržavale i otvorene pretnje, a zbog njenog pitanja" o statusu Popovića u Vladi. "Zar nije normalno da političara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz vladajuće koalicije novinar zamoli da komentariše postupke bilo kog člana kabineta ili pojedinca koji obavlja poslove za Vladu", navodi UNS.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija u ponedeljak je takođe oštro protestovala zbog pretnji Popovića Gordani Suša. ANEM je apelovao na nadležne da zaštite novinare, a na profesionalna udruženja i medijske kuće da izraze svoju punu solidarnost s Gordanom Suša i drugima koji su zbog svog rada izloženi pritiscima i napadima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.