UNS: Otkriti ubice novinara

Izvor: B92, 09.Apr.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Otkriti ubice novinara

Beograd -- Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što još nisu otkrivene ubice novinara u Srbiji.

UNS podseća da još nisu rasvetljena ubistva Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, kao i da još nije istražena smrt novinarke Dade Vujasinović.

"Udruženje novinara Srbije je ogorčeno što ubice naših kolega Slavka Ćuruvije i Milana Pantića još nisu otkrivene i privedene pravdi, i što misteriozna smrt naše koleginice Dade Vujasinović, za koju se takođe veruje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ubijena, nije valjano ni istražena", ističe se u saopštenju UNS-a.

U znak protesta, UNS je podsetio na "dugu i žalosnu listu" neispunjenih obećanja srpskih političara, ministara i tužilaca iz svih postpetooktobarskih vlada koji su se proteklih 10 godina zaricali da će pronaći i kazniti ubice srpskih novinara.

"Nijedno obećanje nije ispunjeno", navedeno je u saopštenju.

Spisak neispunjenih obećanja postpetooktobarske vlasti možete pročitati u našoj rubrici Dokumenti.

Novinar i vlasnik "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavko Ćuruvija ubijen je na Uskrs, 11. aprila 1999. godine u Svetogorskoj ulici ispred zgrade u kojoj je živeo.

Novinarka nedeljnika "Duga" Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva u svom stanu u Beogradu 8. aprila 1994. godine.

Novinar "Večernjih novosti" Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. godine u Jagodini na ulazu u zgradu u kojoj je živeo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DVANAEST GODINA OD UBISTVA SLAVKA ĆURUVIJE

Izvor: Kurir, 10.Apr.2011, 13:17

BEOGRAD-U ponedeljak se navršava 12 godina od ubistva novinara Slavka Ćuruvije, a nalogodavci i ubice još nisu otkriveni. Novinar i vlasnik "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999, na Uskrs, u pasažu zgrade u kojoj je stanovao, u Svetogorskoj ulici, u centru...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.