Izvor: B92, 28.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK tvdi da poseta zvanicnika iz RS nije bila odobrena

Pristina -- Delagacija Republike Srpske u kojoj su bili premijer Mladen Ivanic i ministar vera Dusan Antelj napustila je u sredu po podne Kosovo i Metohiju, posto im nije bilo omoguceno da obidju Gracanicu i severni deo Kosova. Prethodno je KFOR naredio predsedniku Skupstine RS Draganu Kalinicu da hitno napusti Kosovo, objasnjavajuci da on nije u sastavu delegacije RS, posto je u pokrajinu stigao u sredu, a ne u utorak kada i vecina zvanicnika RS. Srpski izvori su naveli da su po odlasku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kalinica, premijer RS i drugi clanovi delegacije bili spremni da otputuju u Gracanicu i severni deo Kosova, ali da je KFOR i pored pripremljene pratnje, bez objasnjenja promenio odluku i Ivanica i ostale odveo do administrativne granice sa Crnom Gorom, na prelaz "Kuline".

Portpraol UNMIK-a Suzan Manuel izjavila je da je visoka delegacija Republike Srpske vracena sa Kosova u Crnu Goru posto joj nije bio odobren boravak u pokrajini u centrali Ujedinjenih nacija u Njujorku. Manuel je navela da su zvanicnici RS, boravili na Kosovu "nenajavljeno i da ih je Kfor, kada je shvatio da se radi o visokoj delegaciji RS vratio nazad posto nisu imali odobrenje da ih prate".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.