Izvor: B92, 26.Nov.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK preuzeo administraciju u severnom delu K. Mitrovice

Beograd -- Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je da je UNMIK po dogovoru s vlastima u Beogradu preuzeo administraciju u severnom delu Kosovske Mitrovice. Čović je na konferenciji za novinare istakao da je akcija UNMIK ostvarena na osnovu dokumenta koji su usvojile Savezna i Vlada Srbije. "S tim dokumentom upozanti su svi lokalni lideri iako on ima oznaku državne tajne. Mi na Kosovsku Mitrovicu gledamo kao na jedinstven grad i taj dogovor je vezan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za proces decentralizacije u Pokrajini. Sledeći korak je Kosovska policijska služba. U tu službu će ući bivši pripadnici MUP i predstavnici 'čuvara mostova'. Naravno, biće otvorena viša škola za policiju na prostoru severnog Kosova i Metohije. To je naš doprinos normalizaciji stanja na prostoru Kosova i Metohije i direktan pokazatelj da više iz međunarodne zajednice niko ne može da nas proziva zbog Kosovske Mitrovice, po principu da je to jedini nerešen problem na prostoru Kosova i Metohije. Nema najezde iz južne K. Mitrovice, nema upravljanja iz južne K. Mitrovice severnom K. Mitrovicom i tako dalje", kaže Čović. On je dodao da će šestočlano Veće koje će upravljati tim delom grada biti sastavljeno od predstavnika lokalnih stranaka i političkih organizacija, a koji će naknadno biti imenovani.

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice u razgovoru za B92 uglavnom osuđuju preuzimanje administracije u severnom delu grada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.