Izvor: B92, 24.Jul.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK prestaje da izdaje pasoše

Priština -- Pošto je počeo prijem zahteva za izdavanje isprava MUP-a Kosova, UNMIK će prestati da izdaje svoje pasoše, izjavio Rasel Giki.

Portparol UNMIK-a Rasel Giki kazao je na konferenciji za novinare u Prištini da je "nemoguće nastaviti sa izdavanjem putnih dokumenata nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova najavilo izdavanje pasoša Republike Kosova". UNMIK-ovi pasoši će važiti do datuma do kojeg su izdati, rekao je Giki.

MUP Kosova je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio da je ove nedelje počeo prijem zahteva za izdavanje novih pasoša i da je rok za njihovo dobijanje nedelju dana.

Pasoši Kosova imaju visok nivo zaštite, a izrađuju se u Lajpcigu, u Nemačkoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.