UNMIK i dalje na Kosovu

Izvor: B92, Tanjug, 23.Jan.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK i dalje na Kosovu

Priština -- Misija UN na Kosovu - UNMIK tamo još najmanje godinu dana, ako ne i duže, prenosi provladin prištinski list "Infopres".

"Iako su ovlašćenja UNMIK-a izbledela, misija ostaje na Kosovu, a Rezolucija 1244 i dalje važi, dok je ukidanje misije veoma teško jer zahteva saglasnost Rusije", dodaje list. Portparol UNMIK-a Rasel Giki izjavio je da se prisustvo UN i specijalnog predstavnika na Kosovu nastavlja i da Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti i dalje ostaje validna.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Rekonfigurisana misija UN na Kosovu želi da nastavi svoju ulogu na severu, iako postoji novi plan koji predviđa zatvaranje kancelarije UNMIK-a", navodi list "Ljajm" i citira portparola UNMIK-a Rasela Gikija da UNMIK nije konsultovan o strategiji i nije kontaktiran u vezi mogućnosti njegove nove uloge.

"Osim praćenja i izveštavanja, uloga UNMIK-a je, takođe, i u administriranju u Severnoj Mitrovici", istakao je Giki.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UNMIK-u još najmanje godinu dana na Kosovu

Izvor: SrbijaNet.rs, 23.Jan.2010

Misija UN na Kosovu UNMIK ostaće na Kosovu još najmanje godinu dana, ako ne i duže, prenosi danas provladin prištinski list “Infopress”. “Iako su ovlašćenja UNMIK-a izbledela, misija ostaje na Kosovu, a Rezolucija 1244 i dalje važi, dok je ukidanje misije

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.