Izvor: B92, 30.Mar.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK: Odložen dijalog Beograda i Prištine

Priština -- Dijalog Beograda i Prištine po svemu sudeći neće se nastaviti 1. aprila, kako je ranije najavljeno, izjavili su zvaničnici UNMIK-a i Vlade Kosova. Dijalog je trebalo nastaviti na nivou radnih grupa za pitanje energetike. Šef Odeljenja za informisanje UNMIK-a Hua Đang izjavila je u Prištini da nije određen datum i još uvek se ne zna kada će se nastaviti dijalog Prištine i Beograda. "Dijalog sa Beogradom treba da se nastavi jer je to jedan od standarda koji treba ispuniti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << " rekla je Đang. "Nismo dobili nikakakav poziv i nismo dobili nikakve informacije o nastavku dijaloga najavljenog za 1. april. Uzimajući to u obzir, ne verujem da će se dijalog tada nastaviti", izjavila je kordinator Vlade Kosova u radnoj grupi za energetiku Pranvera Dobruna.

Dijalog sa Beogradom, koji je praktično započeo 4. marta u Prištini, na dan koji je označio drugu godišnjicu konstituisanja centralnih kosovskih institucija, ocenjen je kao važan korak u ispunjenju jednog od osam standarda koje je odredila međunarodna zajednica, rekla je Dobruna. I pored "konstruktivnog početka", poslednji talas nasilja na Kosovu umnogome je otežavao nastavak procesa, rekla je Dobruna. Do sada su u Prištini održani sastanci radnih grupa za energetiku i nestale osobe, dok dijalog radnih grupa za telekomunikacije i povratak raseljenih nije održan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.