UNMIK: I dalje predstavljamo Kosovo

Izvor: B92, 27.Sep.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK: I dalje predstavljamo Kosovo

Priština -- UNMIK će predstavljati Kosovo i na narednim regionalnim sastancima, izjavio je portparol misije UN na Kosovu Džejkob Kvin.

On je podsetio da je "misija UN na Kosovu potpisnik sporazuma CEFTA i da je zbog toga, učešće njenih predstavnika neophodno".

"Kosovske institucije predstavljaju sebe, jer su one te koje moraju da sprovedu postignute dogovore", napomenuo je Kvin za KiM radio.

"UNMIK ima ulogu da pruža pomoć i olakšava dijalog na tim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastancima. To pruža mogućnost kosovskim institucijama da učestvuju na regionalnim sastancima i predstavljaju sebe", objasnio je Kvin.

List "Kosova Sot” objavio je da su kosovske institucije odlučile da na regionalnim sastancima ne učestvuju pod znakom civilne misije Ujedinjenih nacija (UNMIK).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.