Izvor: B92, 01.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U utorak tri sednice Skupštine

Beograd -- Skupština Srbije u utorak treba da glasa o predlozima zakona i odluka koji su razmotreni na zasedanju prošle nedelje.

Najpre treba da bude glasano o Predlogu zakona o slobodnom pristupu informacijama i o predlogu Socijaldemokratske partije o formiranju Anketnog odbora koji bi ispitao nepravilnosti na lokalnim izborima 19. septembra u Beogradu.

Skupština treba da izabere devetog člana Republičkog odbora za sprečavanje sukoba interesa, čime >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi bili omogućeni početak rada tog tela i primena Zakona o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih fukcija, koji je stupio na snagu u aprilu.

Za utorak su zakazane i dve nove sednice. Na jednoj bi trebalo da bude izabran jedan poslanik za Skupštinu Srbije i Crne Gore, a na drugoj će poslanici raspravljati o 20 tačaka dnevnog reda. Među predloženim zakonima su i Vladin Predlog zakona o Vladi, Predlog zakona o Skupštini, Predlog zakona o parničnom postupku, Predlozi zakona o izvršnom postupku, o socijalno-ekonomskom savetu, o mirnom rešavanju radnih sporova, o sanitarnom nadzoru, o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, izmene Zakona o izdavanju publikacija, Predlog zakona o poštanskim uslugama, o elektronskom potpisu, o javnim agencijama, o državljanstvu, o turizmu, o reproduktivnom materijalu šumskog drveca i o sprečavanju dopinga u sportu.

Predloženo je da poslanici razmotre i Statut Narodne banke Srbije, godišnji račun Komisije za hartije od vrednosti za 2003. sa izveštajem o poslovanju i izveštajem ovlašćenog revizora i finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2004.

Skupština Srbije treba da razmotri prestanak dužnosti, odnosno razrešenje nosilaca pravosudnih funkcija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.