Izvor: B92, 31.Okt.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U utorak glasanje

Beograd -- Skupština Srbije izjasniće se 2. novembra o Predlogu zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Na toj sednici planirano je i izjašnjavanje o Predlogu odluke o izboru devetog člana Republičkog odbora za odlučivanje o konfliktu interesa i o predlogu odluke o formiranju anketnog odbora za ispitivanje nepravilnosti na lokalnim izborima u Beogradu.

Sve parlamentarne stranke najavile su da će podržati predlog Socijaldemokratske partije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za formiranje skupštinskog anketnog odbora za ispitivanje eventualnih nepravilnosti na lokalnim izborima u Beogradu 19. septembra. Jedino se Demokratska stranka nije izjasnila, ali je tražila da se nadležnost tog anketnog odbora proširi na celu Srbiju.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Zoran Anđelković, rekao je da Anketni odbor treba da utvrdi stvarnu istinu o dešavanjima u Beogradu, pa i, kako je rekao, da li je predsednik Srbije Boris Tadić prekršio izbornu tišinu otvarajući Narodnu kancelariju predsednika republike.

Raspravu o tom predlogu poslanici su iskoristili i za ukazivanje na činjenicu da lokalne vlasti još nisu konstituisane u većini opština u Srbiji, za šta su Srpska radikalna stranka i SPS optužili DS.

Sve poslaničke grupe, osim SRS najavile su da će glasati za Zakon o slobodnom pristupu informacijama, kojim se, po prvi put, državni organi obavezuju da dostavljaju podatke od javnog značaja građanima i medijima.

Srpska akademija nauka i umetnosti je Skupštini Srbije, za devetog člana Republičkog odbora za odlučivanje o sukobu interesa predložila dva kandidata, akademika Zorana Konstantinovića i direktorku Muzikološkog instituta Danicu Petrović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.