Izvor: B92, 10.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponoć predizborna tišina

Beograd -- U ponoć u Srbiji počinje predizborna tišina pred predsedničke izbore koji će se održati u nedelju 13. juna.

U samom finišu kampanje, kandidat SRS Tomislav Nikolić održao je završni miting u Beogradu, a kampanju skupovima u glavnog gradu u četvrtak okončavaju i Boris Tadić, Dragan Maršićanin i Bogoljub Karić.

Pred više hiljada pristalica na beogradskom Trgu Republike, predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je građane da 13. juna izađu na izbore i glasaju za njega kako bi se poboljšala situacija u Srbiji. On je između ostalog rekao i šta će uraditi prvog dana predsednikovanja, ukoliko bude izabran u prvom krugu: "14. očekujem Vojislava Koštunicu da dođe da rešavamo krizu nastalu porazom njegove vlade. Može da je reši na dva načina: ostavkom ili raspuštanjem Narodne skupštine. I vladaće posle toga još četiri meseca", rekao je Nikolić.

Kandidat DS Boris Tadić izjavio je u Vršcu da neće dozvoliti pobedu onog dela Srbije koji vodi zemlju u sukobe i ima spor sa celim svetom: "Ne dam da pobedi ona Srbija koja je devedesetih godina uništavala naše resurse i zato sam kandidat na ovim izborima. Mogu da mi prete koliko god hoće! Sve veću energiju imam", rekao je Tadić.

Kandidat vladajuće koalicije Dragan Maršićanin poručio je u Zubinom potoku da Kosovo nije moneta za "potkusurivanje u međupartijskim obračunima, niti u cenjkanju za kredite međunarodne zajednice".

Kako je saopšteno, Maršićanin posetio Kosovo, uprkos zabrani UNMIK, gde se Domu kulture u Zubinom potoku obratio Srbima, a potom održao miting u Kosovskoj Mitrovici, kojima je poručio: "Predsednika moraju da prihvate i poštuju SAD, EU, Rusija i svi oni koji odlučuju o našoj sudbini. S druge strane, on mora biti svoj i ne sme biti tuđ. On mora da bude prihvaćen, ali ne sme da bude preporučen", rekao je Maršićanin.

Dragan Maršićanin održaće završni miting u četvrtak u 20 časova na stadionu Tašmajdan a Boris Tadić u 18 časova na Trgu republike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.