Izvor: B92, 21.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponoć počela predizborna tišina u Crnoj Gori

Podgorica -- U Crnoj Gori je od ponoći na snazi predizborna tišina. Na trećim po redu izborima za predsednika učestvuje 5 stranačkih i 6 nezavisnih kandidata. Uoči sutrašnjeg glasanja, u petak je održana završna predizborna konvencija kandidata DPS-a i SDP, Filipa Vujanovića. On je pred, kako prenose agencije, 2.000 pristalica na skupu u zgradi Vlade, između ostalog, rekao da su ciljevi Crne Gore u narednoj deceniji puno članstvo u EU, kao i pridruživanje "Partnerstvu za mir": >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "I zbog svog geostrateškog položaja, Crna Gora nema drugog izbora: ili će Crna Gora zauzeti mjesto u demokratskoj evropskoj zajednici, ili će Crna Gora prisilno nestati u pomrčini velike Srbije. Ponosan sam što ću biti predsjednik Crne Gore koji će omogućiti referendum o državnoj nezavisnosti Crne Gore. Građani Crne Gore će za tri godine imati priliku da stvarnu, vjekovima uzdignutu crnogorsku državnu zastavu Petrovića Njegoša, vrate na njen istorijski jarbol, na naše sveto Cetinje", kazao je Vujanović.

Mandatar za sastav nove crnogorske Vlade Milo Đukanović najavio je da će, posle eventualnog izbora Vujanovića za predsednika, naredne sedmice biti izabrana i nova vlada. "Uvjeren sam da će građani izađi na birališta i da će pobjeda na Filipa Vujanovića biti pobjeda demokratske, reformske i multietničke Crne Gore" - poručio je Đukanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.