U poljskim medijma Dan bez političara zbog pokušaja cenzure u Sejmu

Izvor: EurActiv Srbija, 16.Dec.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U poljskim medijma Dan bez političara zbog pokušaja cenzure u Sejmu

Glavni poljski mediji, izuzev državnog radija, televizije i agencijskog servisa, proglasili su petak, 16. decembar, za Dan bez političara u medijima. Mediji tog dana neće govoriti o političarima, a fotografije poslanika objavljivaće bez lica u znak protesta zbog novih drastičnih ograničenja za izveštavanje iz poljskog parlamenta - Sejma. Novinari bi uskoro trebalo da budu premešteni u novi Centar za medije van glavne zgrade, a pristup u zgradu dobila bi samo po dva reportera iz svake redakcije, izuzev nekadašnjih javnih a sada provladinih medija.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Novinari odbili da izveštavaju iz poljskog parlamenta

Izvor: Blic, 16.Dec.2016

Više od 20 poljskih medija odbilo je danas da izveštava iz parlamenta, u znak protesta prema najavljenim novim pravilima o njihovom izveštavanju...Prema novim pravilima, samo dva novinara jednog medija moći će da bude u medija centru parlamenta, dok će snimanje i fotografisanje biti zabranjeno...Kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.