U petak presuda za aferu kofer

Izvor: B92, 18.Maj.2010, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak presuda za "aferu kofer"

Beograd -- Presuda optuženima u "aferi kofer" biće izrečena u petak.

Za primanje i pomaganje u primanju mita, u aferi poznatoj kao "kofer", optuženi su bivši viceguverner Narodne banke Srbije Dejan Simić i funkcioner SPS-a Vladimir Zagrađanin.

U završnim rečima tužilaštvo je zatražilo osuđujuću presudu, a odbrana da i Simić i Zagrađanin budu oslobođeni.

Nevin sam i molim vas da donesete oslobađajuću presudu, rekao je u završnoj reči bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << viceguverner Dejan Simić.

Vladimir Zagrađanin zatražio je da se proces okonča i skine ljaga sa njegovog i imena njegove porodice.

I oni i njihovi advokati naveli su da je cela afera podmetnuta i da nisu dokazani navodi optužbe koja Simića i Zagrađanina tereti za primanje mita kako bi Narodna banka vratila dozvolu za rad Kreditno eksportnoj banci.

Tužilaštvo je međutim zatražilo osuđujuću presudu navodeći da su svi navodi optužbe dokazani i da odbranu optuženih treba odbaciti prošto je data u cilju izbegavanja odgovornosti.

Tužilaštvo je zatražilo da sud uzme u obzir, kao olakšavajuću okolnost, to što su Simić i Zagrađanin porodični ljudi i nisu osuđivani, a kao otežavajuću visok stepen društvene opasnosti krivičnog dela za koje su optuženi.

Podsetimo, Simić i Zagrađanin uhapšeni su 2006. godine u stanu bivšeg viceguvernera, gde je policija pronašla tašnu sa 100 000 evra.

Zagrađanin i aktuelni ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić došli su u posetu Simiću te večeri, a nakon što je Dačić otišao, u stan je ušla policija koja je pronašla kofer u kesi ispod Zagrađaninovog kaputa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.