Izvor: Glas javnosti, 15.Mar.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U narednim danima izbor poverenika

BEOGRAD - Šef poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da će u narednim danima Odboru za ustavna pitanja Skupštine Srbije biti predložen kandidat za poverenika za zaštitu ravnopravnosti, "oko kojeg neće biti spora sa drugim delovima društva, posebno civilnim sektorom".

- Nadam se da ćemo već za sledeću sednicu Skupštine imati predlog Odbora. Probili smo zakonski rok zbog činjenice da u prvom pokušaju nismo izabrali poverenika, i u jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << oko tog pitanja napravila se prevelika politička, ali i polarizacija institucija i civilnog sektora, što nam svakako nije bila namera - rekla je Kolundžija Tanjugu.

Prema njenim rečima, tragajući za rešenjem koje ne bi napravilo polarizaciju i koje bi omogućilo da sve institucije, ali i civilni sektor budu saradnici povereniku u ostvarivanju zakona, razgovarano je sa predstavnicima nevladinih organizacija.

Kolundžija je ocenila da je civilni sektor važan saradnik u tom poslu, jer se, kako je navela, bavi pitanjem ravnopravnosti i ljudskih prava.

Ona je podsetila da je za izbor poverenika neophodno najmanje 126 glasova u Skupštini.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.