Izvor: B92, 20.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak rasprava o izveštaju Komisije za ispitivanje Đinđićevog obezbeđenja

Beograd -- Potpredsednik vlade Žarko Korać potvrdio je u sredu da će u četvrtak na sednici Vlade biti razmatran izveštaj Komisije o propustima u obezbeđenju premijera Zorana Đinđića.

Korać je novinarima rekao da je sada na vladi da izveštaj, koji je već podeljen članovina, prihvati ili formira novu komisiju koja će ponovo istražiti da li su postojali propusti u obezbeđenju Đinđića. Žarko Korać je naveo da je sedmočlana komisija do sada razgovarala sa 32 osobe, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a neki su i više puta ispitivani: "Ja sam svoje rekao izveštajem. Mene isto interesuje šta će moje kolege reći o tom izveštaju. Ja se nadam da će ga prihvatiti i da će Vlada doneti određene zaključke koji su, inače, i predloženi u tom izveštaju. Komisija se nije bavila činom ubistva, nego eventualnim propustima u sistemu obezbeđenja. Gotovo je neverovatno da su se gotovo svi pozvani odazvali i da smo sva dokumenta koja smo tražili dobili. Ljudi nisu morali da se odazovu jer mi nemamo nikakvu zakonsku silu. Imali smo prilike da razgovaramo sa svima onima za koje smo smatrali da treba da budu naši sagovornici i to je dobra činjenica. Iskreno govoreći, ja sam očekivao da će neki to odbiti, neki su se malo razmišljali, ali svi su došli", rekao je Korać.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.