U borbi protiv kriminala niko nije zaštićen

Izvor: S media, 07.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U borbi protiv kriminala niko nije zaštićen

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da u borbi protiv kriminala i korupcije apsloutno niko nije zaštićen.

"Niko nije zaštićen kada je u pitanju zaštita zakona, reda i mira, " rekao je Tadić novinarima posle proslave Dana policije u nastavnom centru MUP-a u Makišu, i istakao da se to odnosi i na pripadnike političkih stranaka, i na vlasnike krupnog kapitala, i na ljude bliske državi.

Tadić je ocenio da je policija u Srbiji spremna da preuzme svoj deo odgovornosti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za zaštitu bezbednosti gradjana i države.

"Imamo dobru tradiciju specijalnih policijskih jedinica", rekao je Tadić u Nastavnom centru MUP-a Srbije u Makišu i kao primere naveo protivterorističku jedinicu policije, specijalnu antiterorističku jedinicu i žandarmeriju.

On je ocenio da su jedinice žandarmerije spremne da učestvuju u mirovnim operacijama u svetu, što će, kako je naveo, podići ugled države Srbije.

"Ono na šta treba obratiti pažnju jeste životni standard policajaca, jer oni preuzimaju veliki rizik u borbi protiv organizovanog kriminala", rekao je Tadić i pomenuo primer policajaca Vladimira Grandića koji je poginuo u sukobu s pljačkašima.

Predsednik Srbije rekao je i da "ponekad policija prekorači svoja ovlašćenja" i istakao da takvi slučajevi moraju da budu iskorenjeni.

"Ubedljivo najveći broj policajaca radi u interesu gradjana", rekao je Tadić.

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, on je ponovio da u toj borbi neće biti zaštićenih.

Predsednik Srbije je rekao i da niko ne treba da bude optužen dok se protiv njega ne pribave dokazi.

"Istražni organi ispituju da li je neko pribavljao imovinu na nezakonit način", rekao je Tadić i poručio da će biti zaštićeni intresi države i gradjana.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.