U Velikoj Britaniji pokrenute tri nove istrage protiv RT-a

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2018, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Velikoj Britaniji pokrenute tri nove istrage protiv RT-a

Britanski medijski regulator "Ofkom" je otvorio tri nove istrage protiv ruskog televizijskog kanala RT, navodi se u redovnom biltenu organizacije.

26. aprila i 4. maja pokrenute su istrage protiv informativnih emisija televizijskog kanala, 20. aprila protiv emisije "Krostok", odnosno, ukupno sedam slučajeva, a sada je njihov broj porastao na deset.

Iz "Ofkoma" su poručili da sama činjenica o otvaranju novih istraga ne znači da je emiter učinio bilo kakvu povredu.

Pretenzije na RT

U martu su britanski parlamentarci pozvali da se uvedu sankcije protiv TV kanala sve dok se ne ukine dozvola, ukoliko bi se dokazalo učešće Rusije u trovanju bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke. Kao odgovor na to, RT je saopštio da će ograničenja samo štetiti britanskom društvu.

Posle toga, "Ofkom" je poslao dopis o mogućim sankcijama u vezi sa "aferom Skripalj".

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je saopštila da nijedan britanski mediji neće raditi u Rusiji "ako zatvore RT". "Roskomnadzor" (rusko regulaciono telo) je upozorilo na neposredne recipročne mere protiv britanskih medija.

Odnosi između Moskve i Vašingtona oštro su se pogoršali zbog incidenta u Salisberiju. Britanska strana tvrdi da je ruska država uključena u trovanje Skripalja, a Rusija navode kategorički negira.
 

 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ofkom: Tri nove istrage protiv RT u Britaniji

Izvor: RTS, 21.Maj.2018

. Britanski medijski regulator Ofkom saopštio je da je otvorio tri nove istrage protiv ruskog informativnog kanala RT kako bi utvrdio da li su narušena pravila nepristrasnosti, prenosi "Rojters".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.