U Sremskoj Mitrovici se ponovo dele sredstva za dezinfekciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2020, 21:21

U Sremskoj Mitrovici se ponovo dele sredstva za dezinfekciju

U Sremskoj Mitrovici, Laćarku i Mačvanskoj Mitrovici ponovo su postavljeni punktovi sa sredstvom za dezinfekciju koje građani besplatno preuzimaju. Građani treba da donesu svoju ambalažu i u svakom momentu mogu da nabave za svoje domaćinstvo do pet litara natrijum hipohlorita.

Član gradskog štaba za vanredne situacije Petar Samardžić kaže da je reč o sredstvu koje proizvodi mitrovački „Vodovod“ i da će, ako bude potrebe, rezervoari sa dezificijensom biti postavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u selima kao što je to bio slučaj tokom vanrednog stanja.

"Najpre je Gradsko stanovanje ponovilo akciju dezinfekcije stambenih zgrada, a JKP “Komunalije” uz permanentu dezinfekciju svih zdravstvenih ustanova, ponovilo je i akciju dezinfekcije svih javnih površina, pre svega parkova, igrališta, gradske plaže sa kompletnim mobilijarom i ostalih površina na otvorenom prostoru. Danas po preporuci Gradskog štaba za vanredne situacije ponavljamo i akciju distribucije dezinfekcionog sredstva rastvora natrijum hipohlorita koji se proizvodi u našem mitrovačkom „Vodovodu”. Sredstvo je namenjeno za dezinfekciju površina i podova u prostorijama, objektima, sanitarnim čvorovima, ne bi trebalo da se koristi za dezinfekciju ruku i lica. Rezervoari sa sredstvom biće postavljeni u svim gradskim mesnim zajednicama, u centru Laćarka i centru Mačvanske Mitrovice. Ukoliko bude bilo potrebe postavićemo ih u narednih danima i u svim selima", rekao je Samardžić.

On je istakao da ne bi trebalo da se stvaraju nepotrebne gužve jer dezinfekcionog sredstva ima dovoljno i redovno će se dopunjavati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.