U Srbiji samo evro raste

Izvor: S media, 04.Jul.2010, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

" U Srbiji samo evro raste"

Nova Srbija je danas u centru Beograda organizovala akciju pod nazivom "U Srbiji samo evro raste", tokom koje je predsednik beogradskog odbora te stranke Borislav Borović rekao da je situacija u ekonomiji teška i da evro u poslednje dve godine beleži rast.

Borović je novinarima kazao da je evro za dve godine porastao sa 74 na 105 dinara i da se stanje u ekonomiji "mora lečiti", a da vlast "očigledno, ne zna, ne ume ili neće to da radi".

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na stabilizaciju kursa evra je za dve godine "potrošeno dve i po milijarde iz stranih kredita" i da se time nije ništa učinilo jer je evro za to vreme konstantno rastao.

On je kazao da je "odbrana kursa besmislena" i da je trebalo da izvozna industrija i privreda jačaju kako bi se smanjio debalans izmedju izvoza i uvoza.

U letku koji su aktivisti NS delili gradjanima je navedeno da ta stranka smatra da bi "najmanje loša odluka, a možda i jedina u ovom trenutku, bila devalvacija dinara", uz redukciju uvoza putem tehničkih propisa i standarda.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.