U Srbiji od sada 72 političke stranke

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji od sada 72 političke stranke

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu saopštilo je danas da je proces registracije političkih stranaka završen i da su u novi registar upisane 72 političke stranke, od čega 42 političke stranke nacionalnih manjina.

U saopštenju se takodje navodi da je doneto 501 rešenje o brisanju političkih organizacija iz dva stara registra, čime su te političke organizacije prestale su da postoje i izgubile su status pravnog lica.

Ministarstvo je navelo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je u skladu sa Zakonom o političkim strankama, Ministarstvo donelo 501 rešenje o brisanju političkih organizacija iz Registra udruženja, društvenih organizacija i političkih organizacija i Registra političkih organizacija, koje zaključno sa 23. januarom ove godine nisu podnele prijavu za upis u Registar političkih stranaka i odgovarajuću dokumentaciju.

Proces preregistracije političkih stranaka je završen, a Registar političkih stranaka i spisak brisanih političkih organizacija može se videti na sajtu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.