U Srbiji 50.000 zahteva za mađarsko državljanstvo

Izvor: EurActiv Srbija, 18.Jun.2012, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 50.000 zahteva za mađarsko državljanstvo

Nekoliko hiljada gradjana Srbije do sada je dobilo državljanstvo Madjarske, dok je oko 50.000 podnelo zahtev, izjavio je 18. juna predsednik Nacionalnog saveta Madjara u Srbiji Tamaš Korhec. Na skupu "Srpsko-madjarski odnosi - Put napred" u beogradskom Aero klubu on je rekao da zahteve ne podnose samo Madjari iz Vojvodine, već i etnički Srbi i pripadnici drugih manjina iz Vojvodine jer je uslov za dobijanje državljanstva da je predak bio Madjar i da onaj ko podnosi zahtev govori madjarski.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Povećano interesovanje za mađarsko državljanstvo

Izvor: NaDlanu.com, 19.Jun.2012, 15:01

Interesovanje za dobijanje madjarskog državljanstva, u Vojvodini je povećano za 10 do 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, piše novosadski "Mađar so" (Magyar Szo) od srede pozivajući se na podatke Generalnog konzulata Mađarske u Subotici... Kako navodi list, razlog za to je praksa konzulata da...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.