U Rumi obeleženo 101 godina od prisajedinjenja Srema Kraljevini Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2019, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rumi obeleženo 101 godina od prisajedinjenja Srema Kraljevini Srbiji

Sto jedna godina od prisajedinjenja Srema Kraljevini Srbiji obeleženo je danas u Rumi, gde je na današnji dan 1918. godine u kući Žarka Miladinovića održan Veliki narodni zbor.

Tim povodom delegacija rumske opštine položila je danas venac na spomenik Žarku Miladinoviću, koji je sazvao Veliki zbor, a čiji spomenik je podignut u centru Rume.

Bila je ovo sudbonosna odluka za Srem, koja je već sutradan predata Velikoj narodnoj skupštini Srba, Bunjevaca i ostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Slovena iz Banata, Bačke i Baranje u Novom Sadu.

Nakon polaganja venaca, prisutnim građanima se obratio predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić koji je tim povodom istakao da je ovo bila državotvorna odluka, te da je prethodnih sto godina, uprkos brojnim ratovima, bilo doba najvećeg razvoja kako Rume, tako i čitavog Srema, te da na putu naših predaka treba i ostati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.