U Rumi besplatni vrtići za svu decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rumi besplatni vrtići za svu decu

U skladu sa najavljenim usvajanjem mera pomoći koje će podstići roditelje na povećanje broja dece u Srbiji, Rumljani već omogućavaju olakšice svojim mladim roditeljimaa to se odnosi na besplatne vrtiće za svu decu u toj opštini.

Od početka 2018. godine, Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Poletarac" u Rumi upisuje i potpuno bepslatno vodi računa o svim najmlađima Rumljanima, jer celokupno finanisiranje boravka dece u vrtićima snosi Opština Ruma. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Tako je Ruma postala prva lokalna samouprava u Srbiji sa besplatnim vrtićima, a i do početka godine su imali najniže cene za boravak mališana u tim ustanovama, pošto su roditelji u Rumi izdvajali po 3.000 dinara za prvo i drugo dete za tu namenu.

"Ne radi se o nikakvoj političkoj kampanji ili predizbornoj priči, jednostavno Opština Ruma je finansijski značajno ojačala, u proteklih par godina smo stabilizovali budžet i sada su se stekli uslovi da omogućimo besplatan vrtić deci", naveo je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je dodao i da će takve mere mnogo značiti svim roditeljima, pogotovo onima koji imaju više dece predškolskog uzrasta, a iz Gradske uprave u Rumi Tanjugu je rečeno da odluka o besplatnim vrtićima obuhvata preko 1.300 mališana.

Rumska opština je ranija finansirala 80 odsto troškova boravka mališana u vrtiću, a u narednom periodu će se iz opštinskog budžeta izdvojiti dodatnih 40 miliona dinara zarad pokrivanja celokupnih troškova, a iz opštinske uprave najavljuju izgradnju vrtića u Putincima i proširenje vrtića "Kockica".

Predsednik Opštine Ruma je zaključio da 40 miliona dinara izdvojenih za usvajanje odluke o besplatnim vrtićima nije veliki iznos za projektovani budžet te opštine za 2018. godinu, koji iznosi dve milijarde dinara, te da je besplatne vrtiće za mališane omogućio privredni rast u toj opštini, koji se, prema njegovom stavu, oslikava u padu nezaposlenosti, odnosno otvaranju velikog broja novih radnih mesta u protekle dve godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Rumi besplatni vrtići za svu decu

Izvor: Mondo, 19.Mar.2018

U skladu sa najavljenim usvajanjem mera pomoći koje će podstići roditelje na povećanje broja dece u Srbiji, Rumljani već omogućavaju olakšice svojim mladim roditeljimaa to se odnosi na besplatne vrtiće za svu decu u toj opštini...Foto: Mondo/Goran Sivački..Od početka 2018. godine, Ustanova...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.