U Rimu protesti protiv reizbora Napolitana

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2013, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rimu protesti protiv reizbora Napolitana

23.04.2013. -

U centru Rima održane su masovne demonstracije protiv ponovnog izbora Đorđa Napolitana na mesto predsednika Italije. Na protestu je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi. Većina učesnika su bili simpatizeri opozicione partije "Pokret pet zvezdica", koju predvodi poznati italijanski komičar i bloger Bepe Grilo. Dan pre toga, on je izbor Napolitana nazvao državnim udarom. Đorđo Napolitano, čija punomoć ističe u maju, u subotu je ponovo izabran za drugi mandat, nakon što parlament iz petog pokušaja nije uspeo da izabere njegovog naslednika.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Indija uhapsila osumnjičenog za silovanje deteta

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2013

23.04.2013. -..U Indiji je uhapšen drugi osumnjičeni za otmicu i silovanje petogodišnje devojčice, saopštila je policija. Nakon prijavljivanja slučaja zlostavljanja deteta, u Indiji su počele masovne demonstracije. Kako se objavljuje, stanje deteta se poboljšava. Devojčica je oteta 15. aprila...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.