Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Berivojcu za sad mirno

KOSOVSKA KAMENICA - U Berivojcu, kod Kosovske Kamenice, u kome je u četvrtak u opštoj tuči bilo povređenih sa obe strane, situacija je danas mirna ali napeta.

Na terenu su prisutne pojačane snage americkog Kfora i Kosovske policijske službe, rekao je odbornik u Skupštini opštine Kosovska Kamenica iz sela Berivojce Boža Stanojević. U četvrtak je u Berivojcu došlo do sukoba zbog protivljenja srpskog dela stanovništva izgradnji dzamije u njihovom delu sela.

Stanojević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao da od četvrtka nije bilo novih sukoba ali da su odnosi u tom mešovitom selu, koji su u velikoj meri bili dobri, sada poljuljani. Prema njegovim rečima, u pregovorima predstavnika Srba sa lokalnom albanskom samoupravom u Kosovskoj Kamenici ima naznaka da će gradnja džamije biti nastavljena ali na drugoj lokaciji. Dodao je da su za sada mašine uklonjene sa terena i nema pokušaja nastavka gradnje.

Opšta tuča u Berivojcu u kojoj je učestvovalo između tri i četiri stotine ljudi, usledila je nakon što su Srbi postavili barikade na seoskom putu u nameri da zaustave početak izgradnje džamije u delu sela u kome žive.

Davoren: KFOR će pokrenuti istragu

Prema izjavama očevidaca, toga dana neposredno nakon što je Kfor napustio lice mesta, Albanci su napali Srbe koji su se protivili izgradnji džamije. U tome su učestvovali i pripadnici Kosovske policijske službe što se vidi na snimku TV puls iz Šilova, čiji je snimatelj takođe napadnut a kamera mu polomljena.

Komandant multi nacionalnog sektora istok Dzon Davoren najavio je na konfenreciji za novinare održanoj juče da će Kfor pokrenuti istragu o tom slučaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.