Izvor: Blic, 15.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo o govoru mržnje protiv Dulićeve

Tužilaštvo o govoru mržnje protiv Dulićeve

Treće opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je, povodom tekstova 'Ustaški jatak' i 'Vojvodina Hrvatima', objavljenih u dnevnom listu 'Kurir' 11. i 12. septembra ove godine, pokrenulo predkrivični postupak i najavilo da će obaviti razgovor sa glavnim i odgovornim urednikom tog beogradskog lista Antonijem Kovačevićem.

U saopštenju koje je potpisala javni tužilac Gordana Čolić napominje se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tužilaštvo zahtevalo od policije da hitno izvrši neophodne provere, u pravcu utvrđivanja postojanja krivičnih dela povrede ravnopravnosti i izazivanja panike i nereda.

'U tom postupku biće obavljen razgovor sa glavnim i odgovornim urednikom lista ‘Kurir’ Antonijem Kovačevićem, s obzirom na to da su sporni tekstovi potpisani od strane redakcije ‘Kurira’, odnosno inicijalima R. K.', dodaje se u saopštenju.

Treće opštinsko javno tužilaštvo, kako se precizira, svoju nadležnost za postupanje u ovom slučaju zasniva prema mestu štampanja dnevnog lista 'Kurir'.

Tužilaštvo će, u okviru svoje nadležnosti, istrajati u nastojanju da se utvrde sve bitne okolnosti koje su od značaja za eventualno krivično gonjenje izvršilaca ovih krivičnih dela, kao i svih drugih krivičnih dela učinjenih putem štampe, navodi se na kraju saopštenja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.