Izvor: Blic, 13.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Saslušati Radosavljevića

Tužilaštvo: Saslušati Radosavljevića

Tužilaštvo će predložiti sudu da se Aleksandar Radosavljević, član Glavnog odbora DS i bivši portparol te stranke, sasluša kao svedok u okviru istražnih radnji koje se sprovode zbog krađe glasova u Skupštini Srbije prilikom izbora guvernera Narodne banke, 22. jula prošle godine, saznaje 'Blic' od izvora bliskih beogradskoj Palati pravde.

Posle Nede Arnerić (DS), Nataše Milivojević (SDP), Olgice Kirćanski (SDP) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Dragana Rafailovića (DHSS), čije su poslaničke kartice u njihovom odsustvu zloupotrebljene za namicanje skupštinskog kvoruma, Radosavljević bi trebalo da bude peti svedok i njegov iskaz umnogome može da odredi tok daljeg postupka. Neposredno posle izbijanja afere, Radosavljević je uveravao novinare da je Neda Arnerić prisustvovala spornoj sednici i da je 'najveća laž' tvrdnja čelnika G17 plus da je poslanica DS u vreme glasanja za izbor guvernera bila na letovanju u Turskoj. Tom prilikom, Radosavljević je kao dokaz novinarima pokazao neke papire, ali je odbio da otkrije njihovu sadržinu.

- Radosavljević će biti u delikatnoj situaciji, jer od njegovih odgovora zavisi da li će posle saslušanja zadržati status svedoka, ili će postati osumnjičeni. Bivši portparol će pre svega morati da kaže kakvim papirima je mahao na konferenciji za štampu i da, ukoliko su bili lažni, istražnom sudiji objasni kako je do njih došao, odnosno ko mu ih dao - kaže izvor 'Blica'. Ovaj izvor ne isključuje da se kao svedok u aferi 'Bodrum' pojavi i Bojan Pajtić, bivši šef poslaničke grupe DOS - Reforme Srbije, koga je Neda Arnerić takođe prozvala na sednici Glavnog odbora DS. Pajtić je u septembru izjavio da nema osnove za osporavanje glasanja o izboru guvernera, jer je Arnerićeva navodno dostavila avionske karte od 21. jula od Istanbula do Beograda i od 23. jula od Beograda do Istanbula, kao i potvrde sa aerodroma i taksi račun.

'Blic' takođe saznaje da će tužilaštvo ove nedelje pregledati interni televizijski snimak o glasanju sa sporne sednice parlamenta.

M. I.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.