Izvor: B92, 19.Jun.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Pretnje se ispituju

Užice, Beograd -- Koordinatorka za odnose s javnošću Tužilaštva za ratne zločine Jasna Šarčević-Janković kaže da se sve pretnje Tužilaštvu pažljivo ispituju.

Ona navodi da te pretnje predstavljaju posao za policiju. Povodom šeste, "vrlo ozbiljne" pretnje tužiocu Vladimiru Vukčeviću, ona je pred početak tribine "Lice pravde" u sredu, u Užicu, kazala da "nijedna pretnja, uključujući i poslednju, Tužilaštvo ne ostavlja ravnodušnim".

Ona dodaje da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to "nije uplašilo Tužilaštvo, koje nastavlja da radi svoj posao".

"Danas žalba Župljanina"

Branioci Stojana Župljanina uložiće danas žalbu na rešenje istražnog sudije o izručenju Haškom sudu, izjavio je agenciji Beta jedan od advokata Igor Pantelić.

O žalbi odbrane odlučuje vanraspravno veće Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu. Po Zakonu o saradnji sa Haškim tribunalom, na odluku vanraspravnog veća ne postoji pravo žalbe, a konačnu odluku o izručenju donosi Ministarstvo pravde.

Tribina u Užicu bila je posvećena važnosti suđenja za ratne zločine pred domaćim sudom i suočavanje sa zločinima koji su počinjeni "i prema nama i prema drugima".

Tribinu je organizovalo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije, u saradnji sa Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu i misijom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.