Izvor: B92, 18.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo 1. oktobra zatražilo dokumentaciju od Skupštine

Beograd -- Prvo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je u četvrtak da je 1. oktobra ove godine pokrenulo pretkrivični postupak u vezi sa spornim glasanjem prilikom izbora guvernera Narodne banke Srbije, dodavši da do sada Skupština Srbije nije poslala potrebna objašnjenja za nastavak tog postupka. Tužilaštvo navodi da je pretkrivični postupak pokrenut po prijavi Narodnog pokreta Otpor protiv nepoznatih poslanika koji su zloupotrebili poslaničke kartice za glasanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sednici od 22. jula 2003. godine. U saopštenju se dodaje da je potrebna dokumentacija zatražena od Administrativnog odbora Skupštine Srbije.

Tužilaštvo je tražilo da se Administrativni odbor i rukovodilac službe skupštine izjasne o tome da li je bilo koji narodni poslanik prijavio nestanak svoje kartice za glasanje, kakva je procedura za glasanje, da li neko može da dobije njegovu karticu i da li je bila prijavljena zloupotreba identifikacione kartice i kada. "Odmah nakon što budu prispela izjašnjenja, tužilaštvo će doneti odluku o pokretanju istrage protiv lica za koje postoji sumnja da su izvršila krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.