Izvor: B92, 08.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac podgoričkog vojnog suda o vojnom pravosuđu u SCG

Podgorica -- Tužilac podgoričkog vojnog suda Miroslav Samardžić izjavio je da se u radu vojnih tužilaštava i sudova ništa nije promenilo od usvajanja Ustavne povelje državne zajednice Srbije i Crne Gore. Pukovnik Samardžić je za podgoričke "Vijesti" od četvrtka rekao da će te ustanove, prema sadašnjim informacijama, nastaviti da rade do konačnog definisanja statusa državne zajednice. On je kazao da se u radu vojnog pravosuđa od usvajanja Povelje nije promenilo ništa, iako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zakonima trebalo urediti da se njihove nadležnosti prebace na civilne institucije.

Samardžić je kazao i da mu je državni tužilac Crne Gore Vesna Medenica u jednom razgovoru kazala da je tužilaštvo preopterećno i da je najbolje da vojno pravosuđe zadrži predmete do definisanja konačnog statusa državne zajednice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.