Tužilac: Lukićima doživotna kazna

Izvor: B92, Tanjug, 21.Maj.2009, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac: Lukićima doživotna kazna

Milan Lukić u sudnici Haškog tribunala (FoNet)

Hag -- U završnoj reči tužilac Haškog tribunala zatražio je da se Milanu i Sredoju Lukiću izrekne kazna koja će osigurati da ostatak života provedu u zatvoru.

Tužilac je dodao da bi time trebalo da se pošalje poruka da nema milosti za one koji su u stanju da počine tako teške zločine, saopšteno je iz Tribunala.

Branilac smatra da krivica Milana Lukića nije dokazana izvan razumne sumnje i traži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oslobađajuću presudu za svog klijenta.

Tužilac Dermot Grum je u završnoj reči na suđenju braći Lukićima pozvao sudije da optuženima izreknu kaznu koja će osigurati da "ostatak života provedu u zatvoru", pošto su u junu 1992. godine "ukrali više od 3.000 godina života" višegradskim muslimanima.

Milan i Sredoje Lukić se terete za "dve žive lomače u kojima je spaljeno oko 140 ljudi", kao i za ubistva i zlostavljanja višegradskih muslimana u leto 1992. godine.

Američki branilac Milana Lukića Džejson Alarid je u svojoj završnoj reči osporavao iskaze preživelih žrtava i drugih svedoka optužbe.

Prema rečima Alarida, tužilaštvo nije na pravi način istražilo višegradske zločine i nije izvelo dokaze koji izvan razumne sumnje terete njegovog klijenta, zbog čega bi, smatra branilac, Milana Lukića trebalo osloboditi po svim tačkama optužnice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za Milana i Sredoja Lukića tužilac zahteva doživotni zatvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2009

HAG - U završnoj reči tužilac Haškog tribunala zatražio je da se Milanu i Sredoju Lukiću izrekne kazna koja će osigurati da "ostatak života provedu u zatvoru" i da se time pošalje poruka da nema milosti za one koji su u stanju da počine tako teške zločine, saopšteno je iz Tribunala...Branilac...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.