Izvor: B92, 08.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča članova DS-a i SPS-a

Kruševac -- Zamenik predsednika kruševačkog odbora DS-a i predsednik odbora SPS-a potukli su se juče ispred Specijalne bolnice Ribarska banja.

Dragomir Miletić, iz Socijalističke partije Srbije, nakon sukoba, sa vidnim podlivima ispod oba oka, obratio se lekarima kruševačkog zdravstvenog centra i najavio da će protiv Branislava Katančevića, iz Demokratske stranke, koji je direktor Specijalne bolnice, podneti tužbu za fizički napad i nanošenje telesnih povreda. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je agenciji Beta rekao da ga je Katančević napao kada je izlazio iz lokalne prodavnice, najpre ga optuživši da ga je ogovarao, a zatim mu je udarcem zbacio kačket s glave.

"Kada sam se sagao da dohvatim kačket, on me je tri puta udario pesnicom po licu", kazao je Miletić, koji je nekadašnji radnik Specijalne bolnice.

Branislav Katančević je, na sinoćnoj konferenciji za novinare, izneo sasvim drugu verziju događaja, prema kojoj je Miletić njega zaustavio u krugu bolnice i počeo razgovor koji se kasnije pretvorio u vređanje, psovke, pa čak i fizički napad od strane Miletića.

"Kroz salvu psovki na račun moje majke i moje porodice, izrekao je niz uvreda upućenih mom političkom opredeljenju, optužio me da u Banju dovodim 'ministre žutaće', a zatim me je udario pesnicom u bradu", kazao je predsednik kruševačkog odbora DS-a.

On je rekao da je u tom trenutku izgubio kontrolu i u afektu odgurnuo, "a možda i zakačio" Miletića, koji je zatim rekao da će ga izrešetati i otvorio vrata kola u potrazi za pištoljem.

"Ja sam tada pozvao obezbeđenje i naložio im da obaveste policiju" rekao je Katančević, koji je, iako je konferenciju držao u sedištu stranke, iz nje uklonio sva stranačka obeležja i naglasio da se novinarima obraća isključivo kao direktor Specijalne bolnice.

On žali što je do svega toga došlo, naročito jer je reč o starom čoveku, ali je ovaj incident okaraktrisao kao još jedan u nizu pokušaja njegove diskreditacije i, pozivajući se takođe na svedoke, rekao da će policiji podneti prijavu za "ozbiljnu pretnju vatrenim oružjem".

Sličan incident u kome je Katančević takođe "prozvan" za fizički napad, tog puta na predsednika mesnog odbora DSS-a u selu Ribare Dejana Miladinovića, dogodio se prošle godine i pred opštinskim sudom još se vodi spor po Katančevićevoj tužbi za klevetu.

U zaštitu svog člana stao je i opštinski odbor kruševačkih socijalista saopštenjem u kome se navodi da je Miletić pretučen bez ikakvog povoda, te da će se "opštinski odbor SPS-a svim zakonskim sredstvim boriti protiv siledžija i svih onih kojima su pesnice milije od argumenata".

Policija, koja se po ovom slučaju još nije oglasila, saslušala je juče oba aktera, ispitala svedoke i Miletiću oduzela pušku koja se nalazila u njegovom domu.

Više stranaka u Kruševcu danas je kritikovalo zamenika predsednika kruševačkog odbora DS-a Branislava Katančevića zbog, kako navode, prebijanja predsednika mesnog odbora socijalista Dragomira Miletića.

Kruševački socijalisti su danas naveli da povrede Miletića "zbog podomakle starosti mogu imati ozbiljne zdravstvene posledice".

Katančevića su kritikovali i Srpska radikalna stranka i Srpski pokret obnove.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.