Izvor: Blic, 09.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojici neonacista od 10 do 25 dana zatvora

Trojica neonacista, privedenih posle skupa Stop fašizmu u nedelju u Novom Sadu, osuđeni su danas na kazne zatvora od 10 do 25 dana, zbog remećenja javnog reda i mira.

Starešina organa za prekršaje u Novom Sadu Vladan Stanojev rekao je agenciji Beta da je protiv 14 osoba obustavljen postupak, dok su dve osobe koje su pripadnici Vojske Srbije upućene u vojnu komandu.

Ostali predmeti su u redovnom postupku i radi se na prikupljanju dokaza, naveo je Stanojev.

Novosadski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << advokat Milan Đukić koji je branio dvojicu privedenih učesnika antifašističkog protesta rekao je Beti da su oni nakon saslušanja pušteni i da je protiv njih obustavljen postupak zbog nedostatka dokaza.

Sudija za prekršaje ukupno je saslušao 43 osobe privedene posle sukoba između učesnika antifašističkog skupa Stop fašizmu i pripadnika neonacističke organizacije Nacionalni stroj, koji su se nalazili u restoranu Doma Vojske Srbije u Novom Sadu.

Novosadska policija juče je saopštila da je privedeno ukupno 58 osoba koje su se tada sukobile i da su prekršajne prijave podnete protiv 45 osoba.

Protiv dvojice vojnika pokrenut disciplinski postupak

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su dvojica vojnika koji su privedeni posle skupa Stop fašizmu u Novom Sadu prekršili pravila i propise koji važe u Vojsci i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

Kako se navodi u saopstenju, među osobama koje su učestvovale u prekjučerašnjim sukobima između pripadnika organizacije "Nacionalni stroj" i učesnika skupa "Stop fašizmu" bila su dva vojnika na odsluženju vojnog roka u Beogradu Goran Nuhanović i Ratko Šakić.

"Oba vojnika su, svesni posledica i samoinicijativno bez dozvole otišli u Novi Sad, znajući da je tokom služenja vojnog roka, Zakonom o vojsci, zabranjeno učešće na skupovima i ispoljavanje političkih stavova", navedeno je u saopstenju.

Kako saznaje agencija Beta, oni mogu biti kažnjeni po pravilima o vojnoj disciplini do 60 dana i za određenu kaznu im se se produžava vojni rok.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.