Izvor: Blic, 25.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trodnevni pregovori u Badenu počinju sutra

Trodnevni pregovori predstavnika Beograda i Prištine u Badenu kraj Beča počeće u ponedeljak u 15 sati, a biće završeni u sredu predstavljanjem osnova izveštaja posredničke 'trojke', koji će prvo biti dostavljen Kontakt grupi, a potom i generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija, prenosi RTS.

Kako se navodi u agendi završne runde pregovora koji su u proteklih 120 dana vođeni uz posredovanje 'trojke' međunarodne Kontakt grupe, u ponedeljak će najpre biti održan zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sastanak posrednika sa obe delegacije, a potom će biti održani odvojeni sastanci sa delegacijom Beograda i Prištine.

Obe delegacije će biti predstavljene na najvišem nivou. Beograd predvode predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica, a Prištinu - kosovski predsednik Fatmir Sejdiu i odlazeći premijer Agim Čeku.

Pregovori će se nastaviti u utorak zajedničkim sastankom koji će trajati od 9.30 do 12 sati, zatim će od 15 do 16 sati biti održan sastanak sa srpskom delegacijom, a od 16 do 17 sati sa delegacijom Prištine.

U sredu će od 9 do 10 sati biti održan zajednički sastanak na kojem će biti reči o zaključcima posredničke 'trojke'.

Konferencija za novinare će, kako je planirano, biti održana u 11.30 sati.

Na dnevnom redu pregovora biće: pregled dosadašnjeg toka pregovora, mogući dodatni predlozi, konačna prezentacija obe strane, zaključci posredničke trojke i predstavljanje osnova izveštaja o pregovorima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.