Trivan: Pripremljen dokument Međunarodnom sudu pravde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2009, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Pripremljen dokument Međunarodnom sudu pravde

BEOGRAD - Portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da Srbija ozbiljno priprema dokument koji treba da preda Međunarodnom sudu pravde u Hagu povodom debate o nelegalno proglašenoj nezavisnosti Kosova.

Trivan je novinarima u parlamentu rekla da je Srbija zainteresovana za debatu o nelegalno proglašenoj nezavisnosti Kosova i da će u nju ući sa ozbiljnim argumentima.

Taj dokument, prema njenim rečima, treba da sadrži mišljenje o nelegalno proglašenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nezavisnosti Kosova, kao i obrazloženje tog mišljenja.

"Reč je o zahtevu koji je upućen svim zemljama koje su zainteresovane da učestvuju u ovoj raspravi", objasnila je Trivan.

Srbija i privremene institucije kosovskih vlasti završile su pripremu argumenata koje će u petak 17. aprila podneti Međunarodnom sudu pravde u Hagu kako bi mogao da se izjasni o legalnosti jednostrane secesije koju je 17. februara 2008. godine proklamovala albanska manjina u južnoj srpskoj pokrajini.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija prihvatila je 8. oktobra prošle godine inicijativu Srbije i naložila MSP da se izjasni o legalnosti samoproglašene nezavisnosti Kosova, a podnescima obe strane pridružiće se i više drugih zemalja.

Sve države koje su se uključile dobiće na uvid podneske suprotne strane o kojima treba da se izjasne do 17. jula, posle čega će biti zakazana usmena rasprava pred Međunarodnim sudom pravde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.