Trilateralni sastanak BiH, Hrvatske i Srbije početkom marta u Mostaru

Izvor: Blic, 16.Feb.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trilateralni sastanak BiH, Hrvatske i Srbije početkom marta u Mostaru

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas da će trilateralni sastanak na najvišem nivou BiH - Srbija - Hrvatska biti održan u Mostaru 6. ili 7. marta.

- Istina, bilo je zamišljeno da u ovom vremenu negde bude i trilaterala s Turskom, čak će ministri inostranih poslova ove tri zemlje biti 28. februara u Mostaru, međutim juče između nas tri člana Predsedništva BiH nismo se usaglasili o tome da se dogodi ta trilaterala. U ovom trenutku je definisana ova između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hrvatske, BiH i Srbije - rekao je Čović novinarima u Mostaru.

Čović je najavio da će teme biti opšte i da će insistirati da sa susedima budu maksimalno dobri odnosi.

- Koliko god bilo teških tema, dobro je da se razgovara. To je način da se okrenemo budućnosti, to BiH treba - rekao je Čović.

On je istakao da je strateški interes Hrvata u BiH, kao najmalobrojnijeg naroda, stabilnost i sistemski rad jer, kako je rekao, sve drugo dovodi do toga da najmalobrojniji u najvećem dijelu funkcionisanja BiH ispaštaju.

- Očekivanja su relativno velika jer ima puno otvorenih pitanja - istakao je Čović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.