Tri nova dnevna centra za starije u Beogradu

Izvor: Studio B, 14.Feb.2016, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri nova dnevna centra za starije u Beogradu

Premijer Aleksandar Vučić obišao je Dnevni centar i klub za starije "Dragiša Ćirić" u Zemunu, poručio da penzije neće kasniti ni dan i najavio otvaranje još tri takva centra u Beogradu.

Vučić je korisnicima Centra rekao da je posebno zahvalan penzionerima, jer je vlada zahvaljujući njima uspela da zaustavi propadanje Srbije i jer se Srbija diže zahvaljujući njima:

"Vi ste svojom žrtvom, trpeljivosću i strpljenjem ulagali u budućnost Srbije, vi ste pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << junaci, lideri", rekao je premijer.

On je rekao da je Grčka do sada već 11 puta smanjivala penzije, a u Srbiji su smanjene samo jednom, i to zbog neodgpovorne politike nekih ljudi, i sada ih vlada polako vraća.

"Penzije ne kasne ni dan i neće ni kasniti ni dan", rekao je dodao da vlada neće raditi poput nekih drugih zemalja u kojima penzije kasne i po 15 dana do mesec dana da ukradu nešto u fiskalnoj godini.

"Penzije su redovne, stabilne i biće samo veće i veće", rekao je on i zamolio starije i penzionere da ostanu "energija i snaga Srbije":

"Znam da to čudno zvuči, ali radi se o tome da ste vi bili uvek uz svoju državu, vi ste umeli da ulažete u budućnost Srbije i svoje dece, i hvala vam što ste razumeli šta moramo da radimo", primetio je premijer.

Prema njegovim rečima, Srbiji više ne preti opasnost propasti, zbog toga što su stariji dali Srbiji i verovali u budućnost.

Pre nekoliko godina, rekao je, bili smo pred potpunim bankrostvom, a posto su nam pricali o supesima drugih, Grčka je 11 puta smanjila penzije, mi smo to jedanput

On je rekao da je prošle godine u našoj zemlji bilo investicija u vrednosti od 1,7 milijardi, što je više nego ikad.

Zbog vas danas imamo dobre rezultate, zaustavili smo propadanje Srbije i počeli polako da se dižemo.

"Te rezultate nije postigla vlada, za njih nisam zaslužan ja, već vi", rekao je premijer i podsetio da je vlada prošle godine uložila 860 miliona u staračke domove i klubove, više nego bilo kad u prethodnih 14 godina, a ove će, rekao je, biti uloženo 400 miliona.

U Beogradu samo biće otvorena još tri dnevna centra za starije.

Vučić je u Centru bio u društvu sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, a korisnici usloga zemunskog doma dočekali su ih uz aplauz.

Veliki broj starijih sugrađana želeo je da se rukuje i kratko popriča sa premijerom.

Članovima klubova koji su dugi niz godina u braku biće zbog toga dodeljena posebne povelje.

Kata Đuričić odigrala je s premijerom partiju šaha, rezultat je bio remi, a ona je od premijera dobila ružu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Vučić u centru za stare u Zemunu

Izvor: Akter, 14.Feb.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Dnevnom centru i klub za starije "Dragiša Ćirić" u Zemunu..Njega su, zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, korisnici usloga zemusnkog doma...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.