Izvor: B92, 22.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri kandidata za predsednika Crne Gore

Podgorica -- Na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, koji će se održati 11. maja, učestvovaće tri kandidata, pošto je u ponoć istekao rok za prijavu kandidata. Filip Vujanović je kandidat koalicije DPS-a i SDP-a, Miodrag Živković je kandidat Liberalnog saveza, a Dragan Hajduković je kandidat grupe građana pošto je njegovu kandidaturu danas ozvaničila Republicka izborna komisija. Vujanović i Hajduković učestvovali su i na prošlim, neuspešnim izborima, dok se Živković kandiduje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvi put.

U međuvremenu je opstanak koalicije opozicione "Zajedno za promene" doveden u pitanje. Kako iz Podgorice javlja dopisnik B92 Srđan Janković, pošto je "Zajedno za promene" odustala od potrage za kandidatom, postavljeno je pitanje svrhe postojanja te koalicije. Predrag Popović iz Narodne stranke je izjavio da ta kolicija praktično više ne postoji. "Mi smo samo konstatovali ono što su nam saopštili naši kolaicioni partneri, koji su najavili raspad kolicije. Ostaje nam da to konstatujemo i da dodamo da mi tome niamo doprineli", rekao je on. NS je zatražila pisanu inicijativu koja bi označila kraj postojanja Koalicije. Predrag Bulatović, lider Socijalističke narodne partije, rekao je da Koalicija teško može opstati ako neko želi da na silu neku od njenih članica ubedi da u njoj ostane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.