Izvor: Blic, 23.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća runda pregovora o referendumu

Treća runda pregovora o referendumu

Evropski izaslanik za crnogorski referendum Miroslav Lajčak trebalo bi danas da dođe u Podgoricu na treću rundu razgovora sa predstavnicima vlasti i opozicije o uslovima za održavanje referenduma. Lajčak je najavio da će, osim sa političarima, razgovarati i sa poglavarima verskih zajednica, istaknutim intelektualcima i predstavnicima uticajnih nevladinih organizacija.

Prema najavama, Lajčak ovog puta neće imati pojedinačne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << susrete sa predstavnicima stranaka, već će se odvojeno sastati sa dve grupe partija - onima koje se zalažu za nezavisnu Crnu Goru i za zajedničku državu sa Srbijom. Sve partije su saopštile da su osnovale stručne timove za razgovor o pojedinim temama koje se tiču pripreme referenduma, a opozicija je pripremila i analitičke platforme o važnim pitanjima. Evropski izaslanik je uoči novog dolaska u Podgoricu poručio da bi mediji, u praćenju referendumskog procesa, trebalo da se pridržavaju određenog 'pravilnika' koji bi bio dobrovoljni akt o ponašanju novinara, a koji bi, kako je naveo, važio i za medije u Srbiji koji imaju uticaj na javnost u Crnoj Gori.

Predsednik SNP Predrag Bulatović ocenio je da april nije realan rok za održavanje referenduma u Crnoj Gori.

'Ako je unapred odlučeno da referendum bude u aprilu, onda sve ovo što radimo nema smisla', rekao je on za 'Dan' i dodao da čak i kada bi se crnogorska vlast i opozicija brzo dogovorile o uslovima referenduma, potrebno je da referendumska kampanja traje najmanje 90 dana.

Beta

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.